Omgeving

Georgioupoli
Georgioupoli

Charmante berg-en vissersdorpen.

Ontdek de lokale taverna's waar de moeder kookt en de zoon opdient. Kleine bars waar de lokale visboeren komen eten en drinken, gezellige loungy terrasjes aan de stranden en kustplaatsjes. Kortom, een traditionele en authentieke streek waar je tot rust kan komen en genieten van het goeie leven.

Rethymnon met zijn Venitiaanse haven en Fortezza, verdwaal in de smalle, gezellige kleine steegjes en laat je verleiden door overheerlijke griekse maaltijden. 

Vergeet zeker de plaatselijke marktjes niet te bezoeken ...


Imbros kloof
Imbros kloof

Wandelingen en kloven

Kreta is een wandelparadijs. Trek je wandelschoenen aan en laat je bij zonsopgang betoveren door zijn natuurpracht. Samaria is de must-see, maar de Imbros-kloof is veel korter en rustiger. En hoe indrukwekkend is de Patsos-kloof. Maak een wandeling langs het Kournasmeer of volg de Mystic-view wandeling naar Matala...  Eindeloos veel wandelplezier.

Wij kennen de kloven op ons duimpje. 

Gramvousa strand
Gramvousa strand

Stranden

Gelegen vlakbij Episkopi Beach met zijn leuke beach-bars waar je tegen Griekse prijzen kan lunchen, ligbedden, parasols en veel parkeermogelijkheid. Zon, zee, strand en veel wijn.

Tip: Langs de zuidkust aan de Libische zee, Glyka Nera Beach, met zoetwaterbronnen op het strand, te bereiken op je wandeling richting Loutro, niet per wagen bereikbaar. 

Amper toeristen, een pareltje. 

Knossos
Knossos

Cultuur en archeologische sites

De oudste beschaving van Europa is op Kreta ontstaan. Uiteraard hebben Knossos en het Minois Paleis van Phaitos geen geheimen meer voor jou. Breng een bezoek aan het Arkadi klooster. Doorkruis de Lasiti hoogvlakte en daal af in de Psychro-kloof, de geboorteplaats van Zeus. 

Vlakbij bevindt zich de Necropolis van Armenon, een indrukwekkende Minoïsche begraafplaats met zo'n 230 graven.

Voor elk wat wils.


Uitstapjes :